Credit fara adeverinta de venit

Ce poti face cand ai disperata nevoie de bani si nici un prieten sau cunostinta nu te pot ajuta? S-a spart o teava in baie, s-a stricat masina sau este vorba despre o urgenta medicala costisitoare? Bancile nu te pot ajuta cu un imprumut mic de cateva sute sau mii de lei, iar seful nu doreste sa iti dea salariul in avans.

Acesta este momentul in care trebuie sa apelam la solutiile de creditare oferite de IFN-uri (institutii financiare nebancare), cea mai la indemana cale de a obtine rapid credit fara adeverinta de venit.

Creditele contractate prin intermediul IFN-urilor sunt cea mai convenabila solutie de a face rost de bani rapid, eficient si fara prea multe batai de cap. In Romania IFN-urile ofera o paleta larga de credite si microcredite fara multe documente.

Considerente generale despre creditul fara adeverinta de venit

Daca aveti nevoie de sume mici de bani, (intre 100 si 10.000 Lei), pentru perioade scurte (cateva luni, pana la 1 an), IFN-uri reprezinta alegerea cea mai buna. Obtinerea unui credit fara multe documente este posibila in cadrul oricarei institutii bancare, dar procesul de analiza si aprobare este lung si consumator de timp.

Un IFN poate scurta procesul de aprobare si analiza prin eliminarea garantiilor clientului catre institutia de la care se imprumuta. Acest fapt va duce insa la o dobanda perceputa simtitor mai mare decat in cazul bancilor.

Dobanda mai mare totusi nu mai reprezinta un aspect atat de important daca ne raportam la perioadele foarte scurte de rambursare a creditului.

De asemenea, nu trebuie sa eliminam din ecuatie faptul ca dobanda se calculeaza pentru o perioada de 12 luni si daca ne platim creditul inainte de termen aceasta va fi mult mai mica.

Pe langa toate avantajele enumerate mai sus, creditele fara adeverinta de venit se mai bucura de lipsa comisioanelor si a altor costuri ascunse (cum se intampla adesea in mediul bancar), precum si de conditii mai avantajoase daca respectam termenii returnarii creditului.

Atuurile creditului fara adeverinta de venit

Creditele fara documente si/sau adeverinte acordate de catre IFN-uri se bucura de o serie larga de avantaje, in comparatie cu cele pe care le putem obtine prin intermediul unei banci. In continuare va prezentam cateva dintre atuurile creditului fara adeverinta de venit.

De cele mai multe ori actul de identitate este de ajuns pentru a demara procesul de creditare. Aprobarea se face fie pe loc, fie in maxim 24 de ore. Dupa aprobarea creditului banii iti sunt imediat virati in cont, sau personal.

Spre deosebire de creditele bancare, care se acorda, de regula, pentru perioade indelungate de timp, fixe, cele propuse de IFN-uri sunt flexibile, clientul fiind cel care decide perioada de rambursare.

Clauzele pentru obtinerea unui imprumut sunt transparente si confidentiale. Dobanda este stipulata de la inceput si toate conditiile contractului sunt foarte clare. Nu aveti nevoie de garantii si giranti pentru a obtine banii, fapt ce va asigura ca nimeni nu va sti ca v-ati imprumutat.

Daca nu poti returna banii la timp nu risti sa iti pierzi locuinta personala sau a celui care a girat pentru tine, precum in cazul unui imprumut.

Bancile doresc sa completati o multime de formulare in care sa specificati in ce scop doriti creditul fara adeverinta de venit. Nu acelasi lucru se poate afirma despre IFN-uri. Atata timp cat indeplinesti conditiile de baza, este doar treaba ta ce faci cu banii imprumutati.

Imprumuturile pe termen scurt fara documente si/sau adeverinte oferite de catre IFN-uri sunt cea mai buna solutie pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa obtina bani rapid si simplu, fara mari batai de cap.