Despre credite rapide fara acte

Banii nu inseamna nimic; multi bani inseamna ceva, aprecia dramaturgul britanic George Bernard Shaw la inceputul secolului trecut. Din pacate nimeni nu detine formula adecvata pentru a produce o multime de bani. Zilnic ne luptam sa obtinem bani pentru a ne face viata mai usoara.

Atunci cand banii nu ne sunt de ajuns apelam la imprumuturi, ultima solutie pentru rezolvarea urgentelor de moment. Creditele rapide fara acte sunt solutia cea mai la indemana pe care o avem in acele momente extraordinare din viata fiecaruia dintre noi.

Ce sunt creditele rapide fara acte si cum se obtin

Principala caracteristica a creditelor rapide fara acte este faptul ca se pot obtine intr-un timp scurt (de la cateva ore pana la 24 h). Institutiile care ofera astfel de imprumuturi persoanelor fizice interesate se numesc IFN-uri (institutii financiare nebancare).

Avantajul creditelor rapide este faptul ca pot fi acordate in baza unei documentatii minime (de cele mai multe ori buletinul este de ajuns) si ca pot fi platite mai repede, fara penalizari pentru client. Dezavantajul major il constituie insa costul foarte mare pe care clientii trebuie sa il plateasca pentru a achita creditul.

In Romania, ca de altfel in multe alte state europene, autoritatile au intervenit si au plafonat costurile cu astfel de imprumuturi. Costurile cresc cand se incep aplicarea dobanzilor penalizatoare, aparute in urma intarzierii sau chiar a neplatii creditului.

Autoritatile romane au impus un plafon maxim ce specifica ca principalul restant nu poate fi depasit de totalul dobanzilor penalizatoare. S-a incercat astfel disparitia unor cazuri extreme, in care DAE (dobanda anuala efectiva) a depasit pragul de 100.000%.

Pentru a obtine un credit rapid avem nevoie de o copie dupa actul de identitate. In functie de specificul fiecarei unitati IFN mai pot fi cerute documente si adeverinte aditionale prin care veti dovedi capacitatea dvs. de a rambursa imprumutul.

Majoritatea creditelor rapide fara acte se acorda pentru perioade scurte de timp (1-12 luni), iar sumele imprumutate nu depasesc adesea 1500 Lei.

Dupa ce se aproba banii acestia sunt virati in contul bancar detinut de client. Rambursarea imprumutului se poate face prin alimentarea contului specificat in contractul de creditare sau prin plata directa la sediul IFN-ului.

Riscurile creditelor rapide fara acte

Ca orice alt imprumut acordat de catre o institutie financiara, creditul rapid implica o serie de riscuri deloc de neglijat. In momentul in care ne hotaram sa imprumutam o suma de bani ar fi bine sa ne punem urmatoarea intrebare: imi permit plata la timp a ratelor aferente creditului?

IFN-urile incurajeaza clientii sa ceara imprumuturi rapide pe termen scurt. Mai mult, finantatorul ii comunica clientului ca daca nu poate plati ratele la timp nu este nici o problema, existand posibilitatea reinnoirii imprumutului pentru o noua perioada.

Acesta este cel mai important risc asociat cu banii obtinuti din credite rapide fara acte, astfel dobanda se adauga la datorie. Daca creditul este reinnoit de mai multe ori se poate ajunge in timp la acumularea unei mari datorii fata de institutia creditoare.

Din acest moment creditul rapid pe termen scurt a devenit unul pe termen lung, care inrautateste situatia financiara, evident precara, a clientului contractant.

Imprumuturile rapide acordate de catre institutiile financiare reprezinta o cale sigura de a ne rezolva problemele stringente, visurile de o viata sau momentele neprevazute. Dar, inainte de a contracta un credit ar fi bine sa evaluam piata, sa citim bine contractele de finantare inainte de a le semna si de a fi cumpatati in aventurile noastre financiare cotidiene.